Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

12 juli 2013

Kinneviks raketer fortsätter att expandera

Kinneviks raketer fortsätter att expandera


Rocket Internet-sfären där Kinnevik har stora intressen fortsätter att expandera. Antalet företag i Pakistan är nu uppe i fem, samtidigt som The Iconic har gjort den största finansieringsrundan någonsin inom ehandel i Australien.


Den Kinnevik-relaterade företagsbyggaren Rocket Internet fortsätter att expandera. Först ut kan vi rapportera att antalet företag som Rocket Internet har etablerat i Pakistan nu är uppe i fem. Förutom Foodpanda, Azmalo och Daraz som etablerats tidigare så håller de nu på att etablera taxitjänsten EasyTaxi och fastighetssajten Zamudi.

Den andra nyheten är att ehandelsföretaget The Iconic som är verksamt i Australien och Nya Zeeland har fått närmare 20 miljoner euro i ny finansiering. Finansieringsrundan leddes av Verlinvest, där även Kinnevik och Summit Partners deltog. Denna finansieringsrunda ska ha varit den största som någonsin gjorts i ett ehandelsföretag i Australien. Företagets verksamhet kan jämföras med Zalando och precis som Zalando använder The Iconic en aggressiv och kapitalintensiv expansionstaktik. På bara 18 månader har The Iconic blivit Australiens ledande modeföretag på nätet med över fyra miljoner besökare per månad.

Läs även:

Rocket Internets hemliga investerarpresentation

Zalando driver Brandos till företagsrekonstruktion

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss