Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

2 september 2013

Kinnevik-aktien het bland utländska investerare

Kinnevik-aktien het bland utländska investerare


Utländska investerare har ökat sitt innehav i Kinnevik till 46 procent. Zalando och övriga online-innehav är drivande. Danske Bank ger aktien en köprekommendation.


Financial Times skrev nyligen att utländska fonder har köpt Kinnevik-aktier för 1,1 miljarder dollar under det senaste året. Tidningen baserar sin uträkning på att andelen aktier som ägs av utländska ägare uppgick till närmare 46 procent i slutet av juni, vilket är en uppgång från strax under 29 procent förra året.

En viktig faktor till det stora intresset för Kinnevik-aktien är företagets innehav i ehandelsföretaget Zalando. Enligt Financial Times förväntas Zalando ansöka om en börsnotering under nästa år.

Danske Bank inleder med köp-rekommendation


Danske Bank har inlett bevakning av Kinnevik och ger aktien en köprekommendation med en riktkurs på 250 kr, vilket kan jämföras med 214,90 kr som aktien handlas till i skrivande stund. Banken skriver att onlineportföljen har börjat prisas in i aktiekursen men att det finns uppsida kvar. Danske Bank anser det troligt att Zalando och Avito börsnoteras under 2014/2015, vilket banken anser skulle addera ytterligare 65 kr i värde per Kinnevik-aktie.

Läs även:

Kinneviks raketer fortsätter att expandera

Zalando driver Brandos till företagsrekonstruktion

 

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss