Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

2 september 2013

Kinnevik-aktien het bland utländska investerare

Kinnevik-aktien het bland utländska investerare


Utländska investerare har ökat sitt innehav i Kinnevik till 46 procent. Zalando och övriga online-innehav är drivande. Danske Bank ger aktien en köprekommendation.


Financial Times skrev nyligen att utländska fonder har köpt Kinnevik-aktier för 1,1 miljarder dollar under det senaste året. Tidningen baserar sin uträkning på att andelen aktier som ägs av utländska ägare uppgick till närmare 46 procent i slutet av juni, vilket är en uppgång från strax under 29 procent förra året.

En viktig faktor till det stora intresset för Kinnevik-aktien är företagets innehav i ehandelsföretaget Zalando. Enligt Financial Times förväntas Zalando ansöka om en börsnotering under nästa år.

Danske Bank inleder med köp-rekommendation


Danske Bank har inlett bevakning av Kinnevik och ger aktien en köprekommendation med en riktkurs på 250 kr, vilket kan jämföras med 214,90 kr som aktien handlas till i skrivande stund. Banken skriver att onlineportföljen har börjat prisas in i aktiekursen men att det finns uppsida kvar. Danske Bank anser det troligt att Zalando och Avito börsnoteras under 2014/2015, vilket banken anser skulle addera ytterligare 65 kr i värde per Kinnevik-aktie.

Läs även:

Kinneviks raketer fortsätter att expandera

Zalando driver Brandos till företagsrekonstruktion

 

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Zaplox inför kommande notering

Zaplox inför kommande notering

Zaplox är ett snabbväxande teknikföretag som tillhandahåller ett system till hotell som ersätter plastkorten med en smartare mobil-lösning. Står inför en notering. Denna presentation är från Sedermeradagen i Köpenhamn där VD Magnus Friberg talar engelska. En presentation som ger en mycket intressant och tydlig bild av företaget.

Följ oss