Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 april 2013

ICA-aktien är köpvärd

ICA-aktien är köpvärd


ICA-aktien är köpvärd säger Swedbank i en färsk analys där banken höjer riktkursen till 200 kr. Livsmedelsjätten ökar sin redan stora marknadsandel.


Företaget heter fortfarande Hakon Invest, men snart är förändringen fullbordad och namnet blir ICA Gruppen.

Swedbank kom precis innan valborg ut med en analys på Hakon Invest där banken höjer sin riktkurs från 171 kr till 200 kr, rapporterar SIX. Det kan jämföras med att aktien idag stängde på 175 kr.

Årets första kvartal var några sämre än väntat, där verksamheten i Norge är orsaken. Swedbank ser dock styrka i den svenska verksamheten. ICA ökar sin försäljning så pass mycket att det tyder på att bolaget har tagit marknadsandel för åttonde kvartalet i rad.

Swedbank tycker att värderingen på Hakon Invest-aktien är tilltalande mot bakgrund av ICAs marknadsdominerande position och starka historiska utveckling.

Aktuell nyemission

Hakon Invest gör en nyemission på 5 miljarder med teckningsperioden 10-24 maj. Aktieägare har rätt att teckna en ny aktie för fyra befintliga aktier de äger. Läs mer om nyemissionen.

Läs även: ICA blir en stabil aktie med direktavkastning

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss