Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 april 2013

ICA-aktien är köpvärd

ICA-aktien är köpvärd


ICA-aktien är köpvärd säger Swedbank i en färsk analys där banken höjer riktkursen till 200 kr. Livsmedelsjätten ökar sin redan stora marknadsandel.


Företaget heter fortfarande Hakon Invest, men snart är förändringen fullbordad och namnet blir ICA Gruppen.

Swedbank kom precis innan valborg ut med en analys på Hakon Invest där banken höjer sin riktkurs från 171 kr till 200 kr, rapporterar SIX. Det kan jämföras med att aktien idag stängde på 175 kr.

Årets första kvartal var några sämre än väntat, där verksamheten i Norge är orsaken. Swedbank ser dock styrka i den svenska verksamheten. ICA ökar sin försäljning så pass mycket att det tyder på att bolaget har tagit marknadsandel för åttonde kvartalet i rad.

Swedbank tycker att värderingen på Hakon Invest-aktien är tilltalande mot bakgrund av ICAs marknadsdominerande position och starka historiska utveckling.

Aktuell nyemission

Hakon Invest gör en nyemission på 5 miljarder med teckningsperioden 10-24 maj. Aktieägare har rätt att teckna en ny aktie för fyra befintliga aktier de äger. Läs mer om nyemissionen.

Läs även: ICA blir en stabil aktie med direktavkastning

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Zaplox inför kommande notering

Zaplox inför kommande notering

Zaplox är ett snabbväxande teknikföretag som tillhandahåller ett system till hotell som ersätter plastkorten med en smartare mobil-lösning. Står inför en notering. Denna presentation är från Sedermeradagen i Köpenhamn där VD Magnus Friberg talar engelska. En presentation som ger en mycket intressant och tydlig bild av företaget.

Följ oss