Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

7 oktober 2013

Hur Stockholmsbörsen ska locka till sig heta it-företag

Hur Stockholmsbörsen ska locka till sig heta it-företag


Hur ska de heta svenska it-företagen lockas till en börsnotering i Stockholm, i stället för Nasdaq? Det ämnet Adam Kostyál, noteringschef för Nasdaq OMX i Europa, Caroline af Ugglas, aktiechef på Skandia och Staffan Helgesson, partner på venture capital-företaget Creandum diskuterar.


När stora heta svenska it-bolag ska börsnotera sig så är det Nasdaq, och ibland Londonbörsen, som kommer på tal. Stockholmsbörsen finns inte ens med på kartan. Ett färskt exempel är spelföretaget King. Vad kan aktörerna i Sverige göra för att ändra på det? Det är samtalsämnet i EFNs veckomagasin som gästas av Adam Kostyál, noteringschef för Nasdaq OMX i Europa, Caroline af Ugglas, aktiechef på Skandia och Staffan Helgesson, partner på venture capital-företaget Creandum.

Det pratas både om att höja ambitionsnivån, parallellnotering i Stockholm och Nasdaq Private Market.

En sak som kommer upp i samtalet är att institutioner i Sverige är mer riskaverta, något vi även kan se gäller i stora delar av Europa. Det är mer fokus på att företag ska uppnå lönsamhet och mindre fokus på företag som vill bli störst i världen på sitt område. Caroline af Ugglas tar upp att många aktörer brände sig i slutet av 1990-talet. Och vi skulle även vilja lägga till att det saknas framgångshistorier, något som skulle kunna ge tillbaka självförtroendet och skölja bort it-hajpens bittra smak, som hållit sig kvar allt för länge.

Ny satsning ska lösa börstorkan

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss