Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 september 2014

Höns gör comeback i det svenska köket

Höns gör comeback i det svenska köket


Fram till slutet av 1980-talet var höns något som fanns på den svenska befolkningens tallrikar. Nu gör maten comeback via Scandinavian Organics som noterar sig på Aktietorget.


Fram till slutet av 1980-talet var höns något som fanns på den svenska befolkningens tallrikar. Kanske oftast i form av hönsfrikassé och curryhöns. Men sedan var det som med modekläder, helt plötsligt var det varken någon som sålde eller efterfrågade produkten. Hönsen hamnade i stället på soptippen, och i dagens mer miljöinriktade samhälle blir de antingen fjärrvärme och elektricitet eller biogas. Men det är självklart ändå fullständigt vansinnigt.

Sedan några år tillbaka har dock en svensk entreprenör tagit tag i saken. Scandinavian Organics använder värphöns som råvara för att göra färska, KRAV-ekologiska buljonger, soppor, fonder, färser, salladskött, köttbullar, bröstfiléer mm. Och vad vi förstår så är produkterna uppskattade på marknaden. En notering på Aktietorget planeras nu.

Läs även: Fyra kommande noteringar

Uppdatering: Artikeln har ändrats, företaget ska listas på Aktietorget och inte First North.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

InDex Pharmaceuticals på börsgolvet

InDex Pharmaceuticals på börsgolvet

Peter Zerhouni, VD för Index Pharmaceuticals, intervjuas på börsgolvet precis innan handeln med aktien startar på First North. Bolaget har sin bas på Karolinska Institutet Science Park i Stockholm. Bland de största aktieägarna återfinns SEB Venture Capital, Industrifonden och NeoMed Management.

Följ oss