Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

14 mars 2013

Hemfosa Fastigheter - Ägare aktualiserar börsnotering

Hemfosa Fastigheter - Ägare aktualiserar börsnotering


Fjärde AP-fonden, en av ägarna till Hemafosa Fastigheter, aktualiserar en börsnotering av fastighetsbolaget med 17,5 miljarder kronor i tillgångar.


Fakta:

Vid årsskiftet 2012/2013 hade Hemfosa ett fastighetsbestånd värt 17,5 miljarder kronor.

Fastighetsbolaget Hemfosa Fastigheter ägs av Fjärde AP-fonden, Folksam, Alecta, Kåpan Pensioner, Ikano Fastigheter, Sampo (Finland) och företagsledningen. Ägarna har en huvudplan där ägarstrukturen ska ses över år 2016. Men nu går Magnus Eriksson, affärschef hos delägaren Fjärde AP-fonden, ut och pratar om en börsnotering. Han säger bland annat till tidningen Fastighetsvärlden:

"Om det är så att Kungsleden inte längre ska ha den opportunistiska verksamheten som bolaget tidigare haft så kan det uppstå ett tomrum på börsen som Hemfosa kan fylla."

Tidningen har talat med representanter för ytterligare tre av ägarna och dessa är återhållsamma med kommentarer kring Hemfosas framtid, två av dem konstaterar dock att börsen är fullt möjlig.

Redan under hösten 2011 ryktades det om en börsnotering. Men detta är första gången någon av ägarna har gått ut och pratat om en börsnotering tidigare än 2016. Även om några beslut inte är tagna så verkar idén alltså finnas hos ägarna.

Vår sida för Hemfosa Fastigheters planerade börsnotering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss