Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

14 mars 2013

Hemfosa Fastigheter - Ägare aktualiserar börsnotering

Hemfosa Fastigheter - Ägare aktualiserar börsnotering


Fjärde AP-fonden, en av ägarna till Hemafosa Fastigheter, aktualiserar en börsnotering av fastighetsbolaget med 17,5 miljarder kronor i tillgångar.


Fakta:

Vid årsskiftet 2012/2013 hade Hemfosa ett fastighetsbestånd värt 17,5 miljarder kronor.

Fastighetsbolaget Hemfosa Fastigheter ägs av Fjärde AP-fonden, Folksam, Alecta, Kåpan Pensioner, Ikano Fastigheter, Sampo (Finland) och företagsledningen. Ägarna har en huvudplan där ägarstrukturen ska ses över år 2016. Men nu går Magnus Eriksson, affärschef hos delägaren Fjärde AP-fonden, ut och pratar om en börsnotering. Han säger bland annat till tidningen Fastighetsvärlden:

"Om det är så att Kungsleden inte längre ska ha den opportunistiska verksamheten som bolaget tidigare haft så kan det uppstå ett tomrum på börsen som Hemfosa kan fylla."

Tidningen har talat med representanter för ytterligare tre av ägarna och dessa är återhållsamma med kommentarer kring Hemfosas framtid, två av dem konstaterar dock att börsen är fullt möjlig.

Redan under hösten 2011 ryktades det om en börsnotering. Men detta är första gången någon av ägarna har gått ut och pratat om en börsnotering tidigare än 2016. Även om några beslut inte är tagna så verkar idén alltså finnas hos ägarna.

Vår sida för Hemfosa Fastigheters planerade börsnotering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss