Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

28 februari 2012

Gordon Gekko till attack mot insider-handel

Gordon Gekko till attack mot insider-handel


Här är en annons som vi inte hade kunnat förutspå. Självaste Gordon Gekko, kungen av insider-handel, går till attack mot olaglig handel på finansmarknaden.


Fakta:

Wall Street-filmen gick upp på biograferna år 1987. År 2010 kom en uppföljare, som inte nödvändigtvis levde upp till ettan.

Det är alltså skådespelaren Michael Douglas, som spelade karaktären Gordon Gekko i den klassiska filmen Wall Street, som i en reklamfilm från FBI uppmanar allmänheten och aktörer på marknaden att anmäla misstänkta affärer.

Det är nog många som kommer att sätta kaffet i halsen, Gordon Gekko och filmen Wall Street är trots allt vad som inspirerade många att söka sig till ett jobb på finansmarknaden. Vilket i sig självt kan diskuteras hur hälsosamt det är. Men faktum är att både Michael Doublas och filmens skapare Oliver Stone blev något chockade och inte helt nöjda av responsen som filmen fick. Oliver Stone tog i filmen upp både positiva och negativa saker med finansmarknaden, kapitalism och girighet. Publiken valde dock att tolka allt som positivt och “skurken” blev en kultförklarad hjälte.

Reklamfilmen från FBIDet klassiska “Greed is good”-talet av Gordon Gekko

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss