Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

28 februari 2012

Gordon Gekko till attack mot insider-handel

Gordon Gekko till attack mot insider-handel


Här är en annons som vi inte hade kunnat förutspå. Självaste Gordon Gekko, kungen av insider-handel, går till attack mot olaglig handel på finansmarknaden.


Fakta:

Wall Street-filmen gick upp på biograferna år 1987. År 2010 kom en uppföljare, som inte nödvändigtvis levde upp till ettan.

Det är alltså skådespelaren Michael Douglas, som spelade karaktären Gordon Gekko i den klassiska filmen Wall Street, som i en reklamfilm från FBI uppmanar allmänheten och aktörer på marknaden att anmäla misstänkta affärer.

Det är nog många som kommer att sätta kaffet i halsen, Gordon Gekko och filmen Wall Street är trots allt vad som inspirerade många att söka sig till ett jobb på finansmarknaden. Vilket i sig självt kan diskuteras hur hälsosamt det är. Men faktum är att både Michael Doublas och filmens skapare Oliver Stone blev något chockade och inte helt nöjda av responsen som filmen fick. Oliver Stone tog i filmen upp både positiva och negativa saker med finansmarknaden, kapitalism och girighet. Publiken valde dock att tolka allt som positivt och “skurken” blev en kultförklarad hjälte.

Reklamfilmen från FBIDet klassiska “Greed is good”-talet av Gordon Gekko

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss