Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 april 2014

G5 Entertainment mitt i Ryssland-Ukraina-kriget

G5 Entertainment mitt i Ryssland-Ukraina-kriget


Den i Sverige noterade mobilspelsutvecklaren G5 Entertainment som ska flytta till Stockholmsbörsen har hamnat mitt i Ryssland-Ukraina-konflikten.


Det finns många företag i väst som kan vara oroliga över sin försäljning i Ryssland på grund av Rysslands krig i Ukraina. Men inget i Sverige noterat företag är så exponerat vad gäller företagets personal som G5 Entertainment, det Aktietorget-noterade mobilspelsföretaget som planerar att flytta till Stockholmsbörsen i år.

G5 Entertainment har majoriteten av sin personal i Ukraina, närmare bestämt i Charkiv, dvs där det redan skadats personer och där en av de rysslandsvänliga elitstyrkorna kommer ifrån. Det mesta tyder väl just nu på att kontoret snart kommer att ligga i Ryssland. Om vi bortser från alla övriga frågor och bara fokuserar på G5 Entertainment så är det avgörande om kriget blir som på Krim eller om det blir blodigt.

Det ska dock tilläggas att huvudkontoret ligger i Moskva, marknadsföring i USA, IP-rättigheter i EU-länder och försäljningen är global. Dvs hela företaget går inte upp i rök om kriget blir intensivare. Men vidare bra är det inte, varken för G5, personalen eller landet.

Läs även: Styrelseledamot köper aktier i börskandidat

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss