Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 april 2014

G5 Entertainment mitt i Ryssland-Ukraina-kriget

G5 Entertainment mitt i Ryssland-Ukraina-kriget


Den i Sverige noterade mobilspelsutvecklaren G5 Entertainment som ska flytta till Stockholmsbörsen har hamnat mitt i Ryssland-Ukraina-konflikten.


Det finns många företag i väst som kan vara oroliga över sin försäljning i Ryssland på grund av Rysslands krig i Ukraina. Men inget i Sverige noterat företag är så exponerat vad gäller företagets personal som G5 Entertainment, det Aktietorget-noterade mobilspelsföretaget som planerar att flytta till Stockholmsbörsen i år.

G5 Entertainment har majoriteten av sin personal i Ukraina, närmare bestämt i Charkiv, dvs där det redan skadats personer och där en av de rysslandsvänliga elitstyrkorna kommer ifrån. Det mesta tyder väl just nu på att kontoret snart kommer att ligga i Ryssland. Om vi bortser från alla övriga frågor och bara fokuserar på G5 Entertainment så är det avgörande om kriget blir som på Krim eller om det blir blodigt.

Det ska dock tilläggas att huvudkontoret ligger i Moskva, marknadsföring i USA, IP-rättigheter i EU-länder och försäljningen är global. Dvs hela företaget går inte upp i rök om kriget blir intensivare. Men vidare bra är det inte, varken för G5, personalen eller landet.

Läs även: Styrelseledamot köper aktier i börskandidat

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss