Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 maj 2013

Fyra företag siktar på aktiemarknaden

Fyra företag siktar på aktiemarknaden


Bluefish Pharmaceuticals, Doxa, SveaReal och Roxanne Fastighetsfond är fyra företag som siktar på att notera och lista sig på aktiemarknaden.


Bluefish Pharmaceuticals - Läkemedelstillverkaren har under många år varit en kandidat för börsen. Redan vid årsskiftet 2007/2008 var Nordea engagerad vid kapitalanskaffningen som skulle följas av en börsnotering under 2008. Och i början av 2010 anlitades Carnegie för att sköta företagets notering under 2011. Nu skvallras det dock om att Bluefish siktar på en notering till hösten. I senaste kvartalsrapporten var redovisningen anpassad för det.

Doxa - Företaget utvecklar, producerar och kommersialiserar bioaktiva keramer för dentalmarknaden. Företaget kom igång redan på mitten av 90-talet och har under sin resa kämpat sig igenom flera motgångar. Under åren har både Sjätte AP-fonden och Investor Growth Capital varit huvudägare. Efter en rekonstruktion under 2012 har företaget nu landat på fötterna och en listning på Aktietorget är planerad under 2013.

SveaReal AB - Det svenska fastighetsbolaget äger och utvecklar fastigheter för kontor, lager och logistik på tillväxtorter i mellersta och södra Sverige. Tidningen Fastighetsvärlden skriver att bolaget överväger en börsnotering och Claes Malmkvist, VD vid SveaReal, bekräftar att storägaren Fortin ser en börsnotering som en möjlighet.

Roxanne Fastighetsfond - Ett fastighetsbolag med fastigheter i Sverige. Fastighetsvärlden skriver att Roxanne Fastighetsfond överväger en börsnotering. Johan Tengelin, VD för GE Capital Real Estate i Norden, som är den största ägaren, bekräftar att börsen är en möjlig exit, men tillägger att företaget måste bli lite större innan dess.

Läs även: Aktier mot notering och listbyte

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss