Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

5 maj 2015

Fyra företag med olika noteringsplaner

Fyra företag med olika noteringsplaner


Hövding listar sig på First North, Saniona flyttar till börsen, en börsnotering hägrar för Bravida och Sino Agro Food prioriterar om till First North.


Hövding - Utvecklar och säljer en airbag för cyklister som erbjuder världens bästa stötupptagningsförmåga. Airbagen skyddar även större delar av huvudet jämfört med traditionella cykelhjälmar. Det verkar lite galet, men försäljningen ökar och huvudägarna är LMK Industri, Indigo Capital Partners och Industrifonden. Bolaget meddelade för några dagar sedan att de ska notera sig på First North under sommaren.

Saniona - Företaget är fokuserat på forskning och utveckling av läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar och smärtlindring. Bolaget noterades på Aktietorget i april 2014 och gjorde då en nyemission till 5 kr per aktie. Aktien stängde på 22 kr innan helgen. Redan från början meddelade bolaget att de skulle flytta till Stockholmsbörsen inom 2-3 år, och nu börjar bolaget arbeta för att genomföra flytten under 2016.

Bravida - Erbjuder en heltäckande specialistkompetens inom el, vs och ventilation. Efter köpet av Peka Group i Finland tror Dagens Industri att en börsnotering hägrar. Speciellt som Eltel tagits emot så bra av aktiemarknaden.

Sino Agro Food - Detta eviga strulföretag som vi skrev om för en vecka sedan, då företaget hade meddelat att de skulle notera sig på Oslobörsen. Det tog inte mer än några dagar innan bolaget meddelade att den noteringen skulle komma att ta tid och att en listning på First North i Stockholm nu har högsta prioritet.

Läs om fler börsnoteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Quickbit - VD presenterar företaget

Quickbit - VD presenterar företaget

Quickbit låter privatpersoner och företag att köpa bitcoin och andra kryptovalutor på ett enkelt och snabbt sätt. Vd presenterar företaget, från Eminovas investerarkväll i början av november 2017.

Följ oss