Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 november 2014

Fyra aktuella företag som ska noteras

Fyra aktuella företag som ska noteras


Fyra intressanta företag som ska notera sina aktier. Byggmästare Anders J Ahlström Holding, Verisec, Collector och startup-bolaget Intuitive Aerial.


Byggmästare Anders J Ahlström Holding - Fastighetsbolag som i veckan meddelade att de planerar att lista sig på First North. Bolaget är aktivt inom fastigheter från miljonprogrammet. Äger i dagsläget fastigheten Botkyrka Albyberget 5 med 1302 lägenheter.

Verisec - IT-säkerhetsföretaget vars försäljning och vinst har ökat för varje år och som är uppbyggt helt utan externt kapital. Nu är dock tillväxtmöjligheterna så goda runt om i världen att de vill öka takten, för vilket de gör en nyemission och listar sig på First North. Du kanske inte känner till företaget sedan tidigare, men du har använt deras tjänster. Presentation på under fyra minuter.

Collector - Finans- och betalföretaget var aktuellt för en börsnotering redan under 2009, men då kom det dåliga noteringsklimatet i vägen. Nu har dock en ny plan kommunicerats, Collector ska noteras på Stockholmsbörsen under första halvan av juni 2015.

Intuitive Aerial - Ett av de heta svenska startup-företagen gör nu en nyemission och listar sig på First North den 9 januari 2015. Företaget gör flygande kamerastativ för professionellt foto och filmfoto. En egenutvecklad flygfarkost med ett unikt styrsystem, tillsammans med en egenutvecklad och extremt välstabiliserad gimbal ger film- eller reportagefotografen möjligheter att visa världen ur helt nya perspektiv. Grundare och största ägare är Jonas Lindqvist, som redan gjort startup-resan en gång tidigare (med en fysikmotor för datorspel). I ägarlistan hittar vi även Tommy Palm, spelföretaget Kings mobilguru som varit med att göra Candy Crush till en succé.

Läs även: Fyra bolag som ska notera sina aktier

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss