Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

6 oktober 2011

Fulltecknad nyemission för Kombridge

Fulltecknad nyemission för Kombridge


Att underlätta för maskiner och annan teknisk utrustning att prata med sina ägare är ett område som har goda framtidsutsikter. Den övertygelsen finns i alla fall hos Göteborgsföretaget Kombridge som just har genomfört en lyckad nyemission för att fortsätta sin snabba utveckling.


Kombridge är ett av företagen inom Chalmers Innovation och bildades för ett knappt år sedan. Nu har företagets ägare, Chalmers Innovation Seed Fund, företagets fyra grundare och privata investerare, garanterat Kombridges fortsatta utveckling genom ett kapitaltillskott i form av en riktad nyemission.

– Det är oerhört glädjande att våra ägare tror på oss och vill att vi skall fortsätta att utveckla vår affär. De nya pengarna kommer vi att använda bland annat för att stärka vår marknadsföring och försäljning. Vi kommer också att anställa mera personal för att vidareutveckla vår teknik, säger Patrik Boccara, VD för Kombridge.

Kombridge arbetar med kommunikation mellan maskiner, ett område som just nu utvecklas mycket starkt.

– Analytiker bedömer att den globala marknaden kommer att ha nått ett värde av mellan 400 och 500 miljarder kronor år 2014, konstaterar Patrik Boccara.

Den tjänst som Kombridge säljer gör det enklare och billigare för företag av olika slag att kommunicera med teknisk utrustning som finns på andra platser. Mängden tillämpningar är nästan oändlig och kommunikation kan ske med allt från avancerad produktionsutrustning som industrirobotar via återvinningsbehållare till kaffeautomater.

– Teamet bakom Kombridge har visat att det finns kunder för deras erbjudande idag. Timing är avgörande för ett bolag som Kombridge, och allt tyder på att företaget är helt rätt ute i tiden, säger Timo Lehes, investment manager för Chalmers Innovation Seed Fund.

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss