Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

7 februari 2012

Företag under förändring ger köpvärd aktie

Företag under förändring ger köpvärd aktie


SCA säljer sin förpackningsverksamhet för 1,7 miljarder euro och fler affärer är sannolikt på gång. Lönsamheten väntas bli både högre och stabilare. Aktien får en köprekommendation i en färsk analys.


Fakta:

SCA handlas på Nasdaq OMX Stockholm, på Large cap-listan.

SCA utvecklar, producerar och marknadsför personliga hygienprodukter, mjukpapper, förpackningar, tryckpapper och sågade trävaror och säljer produkterna i fler än 100 länder. Under 2010 omsatte företaget 107 miljarder SEK och hade cirka 45 000 anställda.

SCA undergår dock just nu stora förändringar. Under januari 2012 meddelade företaget att man säljer sin förpackningsverksamhet för 1,7 miljarder euro, något som uppskattas av Affärsvärldens analytiker i en analys den 8 februari 2012.

Det kan dock komma att hända mer än så. På marknaden spekuleras det om att SCA även kommer att göra sig av med sin skogs- och pappersverksamhet. Antingen genom en avknoppning eller någon form av affär med Holmen

Tidningen spår att när det förpackningsverksamheten nu snart är borta så kan företagets lönsamhet komma att bli både högre och stabilare. Vidare tror man att p/e-talet kan röra sig mot Kimberly-Clarks höjder och att aktien inom något år kan ha tagit sig över 130-kronorsnivån, vilket kan jämföras med dagens 113,60 kr.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss