Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

22 augusti 2016

Företag inom smarta hem siktar på notering

Företag inom smarta hem siktar på notering


Nyemissioner.se kan avslöja att företaget Compare-IT siktar på att notera sig på Aktietorget under första kvartalet 2017.


Nyemissioner.se kan avslöja att företaget Compare-IT siktar på att notera sig på Aktietorget under första kvartalet 2017. Bolaget är verksamt inom byggnadsautomation och smarta hem. Just nu genomförs en private placement på 4 Mkr som i januari 2017 följs upp med en publik noteringsemission på 10 Mkr med efterföljande notering på Aktietorget.

Compare-IT genomför just nu en förflyttning i sin affärsidé och verksamhet, från att ha fokuserat på att projektleda byggnadsautomation i stora byggnader till att bli ett produktbolag med produkter för mindre byggnader som villor. Dvs bolaget blir mer verksamt inom smarta hem och IoT (Internet of Things). Compare-IT siktar på att deras produkter ska vara hemmets gateway för IoT, med vilka andra produkter kan interagera via ett öppet API. Till hösten ska det exempelvis gå att koppla produkter från företag som Nibe och Verisure, men även från globala företag som Google Nest, Apple HomeKit, Philips och Osram.

Det är en klart spännande marknad, återstår att se när den verkligen tar fart och vilka företag som blir vinnare.

Läs även: Ett nytt Fingerprint siktar på börsen

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss