Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

26 april 2016

Fingerprint Cards-analyser med spretiga värderingar

Fingerprint Cards-analyser med spretiga värderingar


Det börjar komma allt fler aktieanalyser på Fingerprint Cards, men det råder inte direkt någon konsensus kring nivå på riktkurs.


Vi skrev nyligen om att Handelsbanken och Arctic Securities kommit med nya analyser på Fingerprint Cards. Sedan dess har det kommit ytterligare två analyser och det känns minst sagt spretigt.

Redeye har gjort en rejäl analys på omkring 150 sidor (pdf), men i stället för en riktkurs så anger de ett spann för fair value, och det är på 225 - 1475 kr.

UBS har också inlett bevakning av Fingerprint Cards, vilket är intressant i sig självt att en internationell storbank tar upp bevakning. UBS har ett upp- och nedsidesscenario som ger aktievärderingar på 700 kr respektive 150 kr. Via en kassaflödesanalys kommer de sedan fram till riktkursen 375 kr.

Det är helt enkelt väldigt spretigt vad analytikerna anser att aktien är värd. Men å andra sidan är Fingerprint Cards ett företag som växer väldigt snabbt och då är det naturligt att åsikterna spretar. Det vore direkt skrämmande om alla hade ungefär samma riktkurs, för då kan man snarare misstänka att analytikerna mest tittar på varandras analyser i stället för att göra sin egen analys.

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss