Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 april 2016

Fingerprint Cards får köprekommendation av Handelsbanken

Fingerprint Cards får köprekommendation av Handelsbanken


Handelsbanken blev i fredags den första svenska storbanken att publicera en analys av Fingerprint Cards. Samma dag meddelade Swedbank att de också kommer med en analys inom kort.


Handelsbanken blev i fredags den första svenska storbanken att publicera en analys av Fingerprint Cards. Rekommendationen är öka med en riktkurs på 600 kr. Man skriver bland annat

"Vi finner värderingen attraktiv, på 14 gånger väntat resultat 2016 och tror att skördetiden är långt ifrån över"

"Förbättrad bolagsstyrning och en stark styrelse/ledning borde addera ytterligare till investerarnas förtroende"

"Bortom nästa år, räknar vi med att tillväxten får hjälp av användandet av fingeravtryckssensorer i smarta kort och andra applikationer"

"Vi tror att FPC kommer att fortsätta att vara den dominerande aktören inom sin adresserbara marknad, men räknar med att bolagets marknadsandel sjunker från närmare 100 procent till 50 procent, vilket ger en andel av den totala marknaden på omkring 30 procent 2020"

Arctic Securities upprepar köprekommendation

Förutom att Handelsbanken presenterade sin analys igår så kom Arctic Securities med en uppdatering på sin bevakning. Man rekommenderar Köp med en riktkurs på 850 kr.

Swedbank kommer med analys på Fingerprint

Samma dag som Handelsbanken släppte sin analys på Fingerprint så meddelade Swedbank att även de snart kommer med en analys på biometriföretagets aktie. Så snart är det två av de svenska storbankerna som har bevakning.

Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss