Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

3 juni 2015

Fem börsnoteringar som är aktuella

Fem börsnoteringar som är aktuella


Marknaden för börsnoteringar är het och här är fem företag som ska notera sina aktier inom kort. Det handlar om Coor, Nilörngruppen, Agora, Collector och Nobina.


Coor - Ett ledande företag inom utveckling och effektivisering av servicefunktioner samt att ta hand om outsourcing av sina kunders stödfunktioner, dvs det som på engelska kallas för facility management. Gör nu en nyemission på 1,7 miljarder kronor och noteras sedan den 16 juni på börsen.

Nilörngruppen - Ett ledande företag i Europa på etiketter. Traction är huvudägare och investor minoritetsägare. Den 12 juni är datumet då bolagets aktier börjar handlas på First North. Inför det bjuds befintliga aktier ut, ingen nyemission görs. Företagets plan är att inom ett år vara noterat på börsens huvudlista.

A Group Of Retail Assets - Ett fastighetsbolag med fokus på ägande och förvaltning av detaljhandelsfastigheter i svenska regionorter. Kvalitena och M2 Asset Management är huvudägare. Listas på First North den 15 juni och gör inför det en nyemission.

Collector - Den 10 juni gör bolaget så äntligen entré på Stockholmsbörsen. Och det efter att ha fått sitt efterlängtade banktillstånd.

Nobina - Nordens största operatör avseende kollektivtrafik med buss. I Sverige har man även expressbussverksamhet under varumärket Swebus. Har tagit sig igenom några tuffa år och kommit ut som ett hälsosamt företag. Nu gör företaget en nyemission på 850 Mkr för att lösa obligationslån och sedan blir det en börsnotering.

Läs även: Tio aktuella och kommande noteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss