Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 augusti 2015

Fem aktuella och kommande noteringar

Fem aktuella och kommande noteringar


Fem företag som ska notera sina aktier är Biteam, Alligator Bioscience, Nordic Waterproofing, FM Mattsson och Imint. En spännande mix av bolag.


Biteam - Har en teknologi för 3D-vävning av kolfiber, vilket gör att det lätta materialet även blir hållfast. Planerar just nu för en kapitalanskaffning och efterföljande notering.

Alligator Bioscience - Det lilla bioteknikföretaget i Lund slog för någon vecka sedan den sommarlugna marknaden med häpnad när de skrev ett avtal med Johnson & Johnson på 700 miljoner dollar. Kommunicerade då att de planerar för en börsnotering, inom en ganska snar framtid. Aktien har tidigare handlats på Alternativa utan bolagets inblandning.

Nordic Waterproofing - En leverantör av taklösningar (membran för tak och miljöbyggnader). I början av augusti 2015 skrev media att Nordic Waterproofing planerar att notera sig på Stockholmsbörsen. Ett flertal banker ska ha anlitats för att ta fram förslag. "Vi har ägt företaget i fyra år och har sett stora framsteg under tiden. Nu utvärderar vi våra strategiska alternativ, inklusive en eventuell notering", sade Vilhelm Sundström, partner vid Axcel.

FM Mattsson - Det är ingen ny uppgift att vattenkran-företaget planerar för en börsnotering. Nytt är dock att man byter namn från Ostnor AB till FM Mattsson Mora Group AB. Känns som en rimlig manöver, det är trots allt betydligt fler som känner igen varumärket FM Mattsson än Ostnor.

Imint - Utvecklar mjukvara och algoritmer för att analysera och förbättra video, lösningar som exempelvis kan användas i drönare, undervattensfarkoster, flygledartorn och mobiltelefoner. Står inför en notering efter att de tagit in 12 miljoner kronor i nytt kapital under sommaren. Läs vår artikel Spännande algoritmer mot notering.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Zaplox inför kommande notering

Zaplox inför kommande notering

Zaplox är ett snabbväxande teknikföretag som tillhandahåller ett system till hotell som ersätter plastkorten med en smartare mobil-lösning. Står inför en notering. Denna presentation är från Sedermeradagen i Köpenhamn där VD Magnus Friberg talar engelska. En presentation som ger en mycket intressant och tydlig bild av företaget.

Följ oss