Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

16 februari 2015

Fem aktuella och kommande noteringar

Fem aktuella och kommande noteringar


Spiffx, Serendipity Innovations, Hansa Medical, OrganoClick och Hoist är aktuella och kommande noteringar. Vera & John blev dock i stället uppköpt.


Spiffx - Vi kan avslöja att Spiffx planerar att lista sig på First North i år. Företaget erbjuder en derivatmarknad och en handelsplats för sportodds. Världens största handelsplats för sportodds är Betfair, men det som Spiffx sannolikt är ensamma om är optioner på sportodds. Precis som med optioner på aktier så är det ett sätt att hantera risker på ett kapitaleffektivt sätt.

Serendipity Innovations - Ett teknologi- och entreprenörshus med innovations- och bolagsutveckling som kärnkompetens. Ett relativt välkänt namn som varit med och hjälp flera företag, inklusive flera som noterats. Den 4 mars listar sig företaget på First North, det blir dock bara en notering av preferensaktier.

Hansa Medical - Är sedan tidigare listat på First North men har nu gjort en preliminär ansökan om att byta till Nasdaq Stockholms huvudlista.

OrganoClick - Listar sig idag på First North. Utsågs 2013 till ett av Sveriges hetaste teknologibolag av NyTeknik och Affärsvärlden (33-listan). Utvecklar, producerar och marknadsför funktionella material som är baserade på miljövänliga fibermaterial. Trä- och fiber-material med nya egenskaper. Har precis genomfört en riktad nyemission på 75 Mkr.

Hoist - Företaget som köper portföljer av förfallna konsumentlån meddelade förra våren att de skulle notera sig på börsen under andra kvartalet 2015, och vad Nyemissioner.se hör så håller tidsplanen.

...och en uppköpt noteringskandidat

Vera & John - Det blir ingen börsnotering av Dumarca Holdings som äger onlinecasinot Vera & John. Bolaget har i stället sålts till det Toronto-noterade kanadensiska företaget The Intertain Group, för upp till 89,1 MEUR.

Läs om fler börsnoteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss