Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 juni 2016

Ett brett spann av kommande noteringar

Ett brett spann av kommande noteringar


Sju väldigt olika företag ska notera sig, nämligen ExpreS2ion Biotech, AcadeMedia, Lauritz, B3IT, Svenska Aerogel, MaxFast Properties och South East.


ExpreS2ion Biotech - Vi har tidigare avslöjat att denna kontraktstillverkare ska notera sig och nu har bolaget själva bekräftat att så är fallet. En notering ska ske på First North efter en nyemission på 18 Mkr under juni.

AcadeMedia - Det har ryktats om en återkomst på börsen för utbildningsföretaget sedan år 2013, men nu blir det verkligen av. Den 15 juni noteras AcadeMedia på Nasdaq Stockholm och inför det säljs nya och befintliga aktier. Den 2 juni presenteras prospektet.

Lauritz - Det danska företaget var tidigt ute med nätauktioner och har sedan dess även adderat auktionshus i den fysiska världen i ett flertal länder. Noterar sig på First North den 9 juni.

B3IT - Ett konsultföretag verksamt inom IT och management. Företaget gör en nyemission och ägare säljer befintliga aktier inför noteringen på First North den 13 juni.

Svenska Aerogel - Utvecklar och kommersialiserar material baserat på aerogel. Gör en kapitalanskaffning i privat miljö och ska sedan notera sig under tredje kvartalet.

MaxFast Properties - Ett kassaflödesdrivet fastighetsbolag med fokus på att förvärva, utveckla och förvalta högavkastande kommersiella fastigheter i starka lokala lägen. Gör nu en nyemission på 300 Mkr och noterar sig sedan på First North.

South East - Att det har gått skakigt för Lexingtons aktie på senare tid verkar inte avskräcka South East. Företaget som säljer sängkläder, sängar och handdukar via ehandel och butiker planerar att göra ett flertal mindre emissioner och sedan notera sig under 2017.


Läs även: Intervju med mobilspelsföretaget som står inför en notering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss