Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

24 augusti 2012

Eniro kan slås samman med European Directories

Eniro kan slås samman med European Directories


Eniro kan komma att slås samman med European Directories om Triton lyckas ro affären kring European Directories i hamn. Detta enligt källor som följer processen.


Fakta:

Eniro är noterat på Stockholmsbörsens Midcap-lista.

Riskkapitalbolaget Triton äger omkring 29 % av European Directories lån och gav i slutet av juni de övriga långivarna ett bud som skulle innebära att Triton skulle bli ägare till 90 % av aktierna om erbjudandet accepteras.

Dagens Industri hänvisar i fredagens tidning till anonyma källor som följer processen att om Triton lyckas med European Directories-affären så kan nästa steg bli att slå det samman med Eniro.

Källan påpekar att det fortfarande är i ett tidigt skede, men säger att det är självklart att Triton tittar på ett sådant scenario.

Magnus Lindquist på Triton säger till Dagens Industri att de fokuserar på att få uppgörelsen för European Directories i hamn, och att allt annat är spekulationer.

En sådan affär känns dock logisk. Eniro kämpar med att få ordning på sin verksamhet och rensar samtidigt kontinuerligt bort mindre tjänster som de inte anser är fokus. Att komma in i ett större sammanhang skulle kunna gynna båda parter. Dels skulle man kunna dela på utvecklingskostnader och dels skulle en större aktör kunna få mer kraft att möta den stora flora av av pigga aktörer som knaprar på de gamla katalogföretagens verksamhet från alla håll och kanter.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss