Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 februari 2015

Delivery Hero ska börsnoteras

Delivery Hero ska börsnoteras


Matleveransföretaget Delivery Hero med Niklas Östberg som VD och medgrundare har nu bekräftat att företaget ska börsnoteras. För bara några veckor sedan köpte Rocket Internet in sig.


Fakta:

I Sverige bedriver Delivery Hero sin verksamhet under varumärket OnlinePizza.se.

Det har länge pratats om att matleveransföretaget Delivery Hero ska börsnoteras. Nu har dock även VD Niklas Östberg tydligt bekräftat att så är fallet, i en intervju med Der Aktionär. Från halvårsskiftet är företaget redo, men om det blir under 2015 eller först under 2016 är fortfarande helt öppet säger han.

Vi har under de senaste par åren skrivit om det tyska matleveransföretaget som bland annat grundats av Niklas Östberg och man har hela tiden kunnat se att det är något stort som byggs. För två veckor sedan fick företaget stor uppmärksamhet då Rocket Internet klev in och köpte 30 % av företaget för 496 miljoner euro.

För alla som är intresserade av ekonomin bakom kundanskaffningen så säger Östberg i den tidigare nämnda intervjun att kunderna måste beställa mat 5-6 gånger för att kundanskaffningskostnaden ska vara återbetald.

Läs även: Svensk entreprenör tar in 88 miljoner dollar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss