Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 juli 2012

De 10 populäraste teknik-aktierna bland amerikanska hedgefonder

De 10 populäraste teknik-aktierna bland amerikanska hedgefonder


Insider Monkey har bearbetat de amerikanska hedgefondernas obligatoriska rapporter och sammanställt de 10 populäraste teknik-aktierna. Det är många namn vi känner igen.


Meena Krishnamsetty på Insider Monkey har gått igenom de senaste 13F-rapporterna, de rapporter som amerikanska hedgefonder varje kvartal måste lämna in till myndigheterna om sina innehav. Nedan är de 10 populäraste teknik-aktierna bland amerikanska hedgefonder, så som det såg ut den sista mars.

1. Apple - Den populäraste aktien bland hedgefonder i USA. Företaget behöver knappast någon närmare introduktion med tanke på hur synliga produkterna är. 134 hedgefonder äger aktier i Apple.

2. Google - Världens största sökmotor och annonsföretag, med en hel skog av ytterligare tjänster. 115 hedgefonder äger aktier i Google, vilket är 5 fler än kvartalet innan.

3. Microsoft - Företaget upplevs som tråkigt och stagnerat, men tjänar mängder av pengar och ger utdelning. 103 hedgefonder äger aktier i Microsoft.

4. Qualcomm - Telekom-företag som levererar många av de system som vi inte ser. 78 hedgefonder äger aktier i Qualcomm.

5. Cisco - Levererar många av de system som driver tjänster. Ett P/E-tal på 12 och en stor kassa i balansräkningen. 66 hedgefonder äger aktier i Cisco.

6. Yahoo - Det problemfyllda internetföretaget som precis sparkat sin VD och rekryterat en ny från Google. Antalet hedgefonder som äger aktier har minskat, men det är fortfarande 60 stycken som har innehav.

7. Oracle - Företaget har ett P/E-tal på 15, men räknat på prognosen för kommande rapport så sjunker P/E-talet till 10. 59 hedgefonder äger aktier i Oracle.

8. EMC - Handlas lite mer som ett tillväxtföretag med ett P/E-tal på 20, men vinstprognosen tar ner P/E-talet till 12. 56 hedgefonder äger aktier i EMC.

9. Intel - Gör många av de chips som sitter i alla möjliga tekniska prylar. Dagens kurs ger en utdelning på 3,3 %. 50 hedgefonder äger aktier i Intel.

10. Baidu - Den stora kinesiska sökmotorn handlas till ett P/E-tal på 33. 47 hedgefonder äger aktier, vilket är 4 fler än kvartalet innan.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss