Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

29 juni 2013

Credit Suisse tror på Electrolux-aktien

Credit Suisse tror på Electrolux-aktien


Credit Suisse sätter en outperform-rekommendation på Electrolux-aktien och radar upp ett flertal faktorer som talar för en positivt utveckling. Lägre råvarupriser är inte negativt för alla aktier.


SEB Equity Research kom med en analys på Electrolux i april där aktien fick en behåll-rekommendation, även om banken höjde riktkursen något från 164 kr till 173 kr.

Credit Suisse är däremot positivare i en analys som kom i veckan, där banken höjer riktkursen från 180 kr till 190 kr, med en bibehållen outperform-rekommendation. Riktkursen kan ställas mot 169,40 kr som aktien stängde på i fredags.

Credit Suisse anger ett flertal orsaker till uppgraderingen:

- De lägre råvarupriserna kan ge medvind under 2014.
- Pågående trend att göra saker själv.
- Robusta möjligheter att sätta priser.
- Volymtillväxt i USA.
- Tecken på stabilisering i Europa.

Banken sänker EBIT-prognosen för 2013 med 15 %, men lämnar prognoserna för 2014-2015 i stort sett oförändrade.

Lägre råvarupriser kan vara bra för aktier

Det kan vara värt att lägga den första punkten på minnet, dvs att lägre råvarupriser är positivt. Det är lätt att likställa lägre råvarupriser med lägre aktiekurser efter alla stora ras i gruvbolag. Men det som är negativt för säljaren kan vara positivt för köparen. För Electrolux sänker det kostnaderna. Vilka fler företag kan få en positiv skjuts av lägre råvarupriser? Skriv en kommentar på forumet.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss