Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

11 december 2013

Candykings vinstvarning försenar börsnotering

Candykings vinstvarning försenar börsnotering


En oväntad vinstvarning från Candyking förlänger teckningstiden till den 13 december och börsnoteringen till den 16 december. Hur en investerare ska se på saken.


Godisföretaget Candyking skulle ha börsnoterat sig imorgon men skjuter nu på första handelsdagen till måndag nästa vecka. Teckningstiden för nyemissionen förlängs även till den 13 december, vilket ger de som tecknat sig tidigare möjligheten att dra tillbaka sin anmälan om de så önskar.

Bakgrunden är främst två bränder hos underleverantörer som påverkar företagets resultat mer än väntat. Man kan fråga sig vilken förklaring som är sämst, att företaget inte kunde förutse konsekvensen av något som hände för två månader sedan, alternativt att företaget visste men undanhöll informationen i prospektet?

Johan Widmark går igenom vad som hänt och anser att det ändå inte har vidare stor påverkan på siffrorna i stort, men att det ändå är något av en prestigeförlust för ledningen.

”Vinstvarningen ingen katastrof”

Läs även: Johan Widmark om Sanitec och Candyking

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss