Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 november 2011

Brighter har fått en order värd 24,5 miljoner kronor

Brighter har fått en order värd 24,5 miljoner kronor


Brighter är ett företag som utvecklar och kommersialiserar innovativa lösningar för egenvård av diabetes. Nu har företaget fått en riktig genombrottsorder värd 24,5 miljoner kronor.


Fakta:

Brighter planerar att lista sig på Aktietorget. Företagets nyemission på 8,5 Mkr stänger den 15 december 2011.

Rubin Medical har lagt en första order om 5000 stycken Brighter One för den nordiska marknaden, en produkt för egenvård av diabetes som lanseras i slutet av 2012.

"Vi är verkligen ivriga att få börja marknadsföra Brighter One i Norden" säger Mikael Cederhag, grundare och ägare av Rubin Medical.

Värdet på affären gäller inte bara själva produkten Brighter One, utan även blodsockertester till denna. Vid normal användning förbrukar en användare av Brighter One mellan 2-15 blodsockertest om dagen. En försiktig prognos enligt Brighter ger att ordern beräknas generera en omsättning på åtminstone 24,5 miljoner kronor över en period av drygt 24 månader.

"Det glädjer mig att ha första ordern på plats och jag längtar verkligen efter att få skeppa ut den så snabbt som möjligt. Enkom med denna order i ryggen vet vi att vi kommer stå på stadiga ben direkt." säger Truls Sjöstedt VD.

På de nordiska marknaderna finns det ungefär 1,5 miljoner diabetiker och närmare 500 000 beräknas vara insulinbehandlade. Brighter räknar med att få ytterligare 25.000 användare av Brighter One på den Nordiska marknaden under de två första åren.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss