Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 juli 2013

BofA: H&M en bra aktie att köpa

BofA: H&M en bra aktie att köpa


Bank of America Merrill Lynch höjer sin rekommendation för H&M-aktien till Köp. Banken tror att tillväxten tar fart igen under andra halvåret.


Fakta:

H&M, grundades i Sverige år 1947. VD är Karl-Johan Persson och styrelseordförande Stefan Persson.

Här på hemmaplan pratas det en del om att H&M har kört fast. Tillväxten i klädkedjan H&M har stannat av och ledningen vet inte hur den ska få fart på den igen. Detta samtidigt som satsningarna på bland annat & Other Stories och COS inte lyfter.

Bank of America Merrill Lynch har dock en annan åsikt och höjde idag sin rekommendation för H&M-aktien till Köp.

Huvudorsaken till höjningen är att banken tror att försäljningstillväxten för jämförbara butiker (same store sales) kommer att ta fart igen under andra halvåret 2013. Detta samtidigt som & Other Stories och COS ger stöd till den långsiktiga tillväxten, liksom nya etableringar på mer fragmenterade marknader.

Banken tar även upp ehandeln som H&M har investerat stort i för att komma i kapp konkurrenterna. Där lansering i USA under augusti kan betyda en del.

H&M-aktien steg idag 4,04 % och stängde på 229,30 kr.

Credit Suisse tror på Electrolux-aktien

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

InDex Pharmaceuticals på börsgolvet

InDex Pharmaceuticals på börsgolvet

Peter Zerhouni, VD för Index Pharmaceuticals, intervjuas på börsgolvet precis innan handeln med aktien startar på First North. Bolaget har sin bas på Karolinska Institutet Science Park i Stockholm. Bland de största aktieägarna återfinns SEB Venture Capital, Industrifonden och NeoMed Management.

Följ oss