Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 juli 2013

BofA: H&M en bra aktie att köpa

BofA: H&M en bra aktie att köpa


Bank of America Merrill Lynch höjer sin rekommendation för H&M-aktien till Köp. Banken tror att tillväxten tar fart igen under andra halvåret.


Fakta:

H&M, grundades i Sverige år 1947. VD är Karl-Johan Persson och styrelseordförande Stefan Persson.

Här på hemmaplan pratas det en del om att H&M har kört fast. Tillväxten i klädkedjan H&M har stannat av och ledningen vet inte hur den ska få fart på den igen. Detta samtidigt som satsningarna på bland annat & Other Stories och COS inte lyfter.

Bank of America Merrill Lynch har dock en annan åsikt och höjde idag sin rekommendation för H&M-aktien till Köp.

Huvudorsaken till höjningen är att banken tror att försäljningstillväxten för jämförbara butiker (same store sales) kommer att ta fart igen under andra halvåret 2013. Detta samtidigt som & Other Stories och COS ger stöd till den långsiktiga tillväxten, liksom nya etableringar på mer fragmenterade marknader.

Banken tar även upp ehandeln som H&M har investerat stort i för att komma i kapp konkurrenterna. Där lansering i USA under augusti kan betyda en del.

H&M-aktien steg idag 4,04 % och stängde på 229,30 kr.

Credit Suisse tror på Electrolux-aktien

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss