Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 oktober 2012

BlackPearl Resources från First North till Nasdaq OMX Stockholm

BlackPearl Resources från First North till Nasdaq OMX Stockholm


Handeln i BlackPearl Resources aktie flyttar från First North-listan till den riktiga Nasdaq OMX Stockholm-börsen. Första handelsdag på börsen blir den 6 november.


Igår skrev vi om att Shelton Petroleum flyttar från NGM Equity-börsen till Nasdaq OMX Stockholmbörsen. Idag meddelade BlackPearl Resources att handeln i deras aktier flyttar från First North-listan till Nasdaq OMX Stockholm-börsen. Första handelsdag på börsen för BlackPearl blir den 6 november.

BlackPearl Resources, som ingår i Lundin-sfären, är ett oljebolag med specialisering mot tung olja i västra Kanada. Företagets huvudnotering är på Toronto-börsen.

Det är lika enkelt att handla aktierna på First North som på Nasdaq OMX Stockholm, men en notering på en riktig börs gör att fler aktörer kan handla aktien, då en del aktörer enligt sina regler endast får handla aktier som är noterade på riktiga börser. Vilket även kan göra att likviditeten i aktien blir högre.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss