Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 november 2016

Bioteknik, spel, uthyrning, läkemedel, bilar och diagnos noteras

Bioteknik, spel, uthyrning, läkemedel, bilar och diagnos noteras


6 företag som ska notera sina aktier är Alligator Bioscience, THQ Nordic, Samtrygg, Dicot, Sarsys och Prolight Diagnostics, verksamma inom ett brett spektrum av områden.


Alligator Bioscience - Som vi har rapporterat tidigare så är noteringen på Nasdaq Stockholm nära och i veckan gick företaget även ut med värderingen. Sannolikt bara någon dag tills erbjudandet presenteras i sin helhet och en notering under november borde vara möjlig att hinna med.

THQ Nordic - I går presenteras prospektet för den växande spelförlagskoncernens nyemission inför noteringen på First North. Blir en nyemission på 240 Mkr och försäljning av befintliga aktier för 200 Mkr, till en pre-money-värdering på 1,2 miljarder kronor.

Samtrygg - En trygg marknadsplats för andrahandsuthyrning. Genom att ge hyresvärdar betalningsgaranti, andrahandsförsäkring och säkra hyresavtal har Samtrygg gjort att marknaden fungerar betydligt mer effektivt. Siktar på en notering på NGM Nordic-MTF.

Dicot - Utvecklar läkemedel för återförd och normaliserad funktion vid erektionsstörningar. Deltar på ett investerarevent anordnat av NGM, vilket bör betyda att de siktar på en notering på NGM Nordic-MTF.

Sarsys - Tillverkar friktionsmätbilar för flygplatser och vägar. Ska notera sig på NGM Nordic-MTF.

Prolight Diagnostics - Har hamnat något efter sin tidsplan, vilket kan ha berott på att man bytte VD. I september utsågs Maria Holmlund till ny VD. Den 10 november presenterar man sig för investerare hos NGM, så planen att notera sig på Nordic-MTF är fortfarande aktuell.


Läs även:

Nytt rymdbolag noterar sig på börsen

Det uppmärksammade spelföretaget gör en nyemission

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med A1M Pharma vid listbyte

Intervju med A1M Pharma vid listbyte

A1M Pharma bildades 2008 av forskare verksamma vid Lunds universitet. Företaget utvecklar och kommersialiserar medicinska tillämpningar baserade på det kroppsegna proteinet A1M. Huvudfokus ligger för närvarande på behandling av havandeskapsförgiftning (preeklampsi) och njurskador. År 2013 noterades företaget på Aktietorget och den 20 juni 2017 flyttades handeln till First North. I samband med detta gjordes denna intervju med styrelseordförande Martin Austin.

Följ oss