Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

11 oktober 2012

Beowulf Mining har fått tillstånd att provbryta järnmalm

Beowulf Mining har fått tillstånd att provbryta järnmalm


Beowulf Mining, prospekteringsbolaget som är listat på Aktietorget i Stockholm och AIM i London, har av Länsstyrelsen idag beviljats tillstånd att provbryta 2 000 kubikmeter järnmalm i Kallakfyndigheten.


Fakta:

Beowulf Minings aktie är listad på Aktietorget och på AIM i London.

Eller rättare sagt, det är Beowulf Minings helägda dotterbolag Jokkmokk Iron Mines AB som har beviljats tillståndet.

Gruvbolaget hoppas kunna utföra arbetena redan under tre veckor nästa sommar. Syftet är att undersöka malmens egenskaper närmare. De uppger att själva sprängningarna ska ske dagtid. Sex stycken diken som är 50 meter långa kommer att löpa tvärs över fyndigheten.

- Man borrar för att undersöka malmen ytterligare. För att se vilka möjligheter det finns för en framtida fyndighet, säger Fred Boman till NSD.

Vi på Nyemissioner.se är inte några experter på gruvbolag, men det här tillståndet är ett väldigt viktigt besked. Det borde också innebära att Beowulf Mining-aktien kan värderas upp. Ett prospekteringsbolag brukar värderas upp stegvis var efter projekten tar steg för steg framåt. Men självklart beror värderingen även på råvarans marknadspris och för den delen även aktiemarknadens psykologi. Kurs i skrivande stund är 0,89 kr.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss