Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

18 maj 2013

Africa Oil en köpvärd aktie

Africa Oil en köpvärd aktie


SEB inleder bevakning på Africa Oil och ger aktien en köp-rekommendation. Banken ser en bra uppsida i aktien och ett intressant nyhetsflöde.


Fakta:

Africa Oil handlas på TSX Venture Exchange och First North. Tickerkod AOI.

SEB Equity Research har inlett bevakning av Lundin-företaget Africa Oil med en köp-rekommendation av aktien. Bankens riktkurs är 61 kr, vilket kan jämföras med stängningskursen i fredags på 44 kr.

Riktkursen inkluderar ett avdrag på 13 kronor för en eventuell kenyansk reavinstskatt på 30 procent.

SEB tar upp att Africa Oil ska göra fler än tio prospekteringsborrningar under de kommande nio månaderna, vilket ger en period av starkt nyhetsflöde.

I början av 2014 förväntar sig SEB en ny finansiering eller farm-out, men ser en bra chans till betydande värdeuppgång innan dess.

Precis som med alla aktier i prospekteringsföretag så måste en investerare vara beredd på en viss berg och dal-bana i kursutvecklingen. Exempelvis kom Pareto Öhman förra året i augusti med en riktkurs på 100 kr, då aktien stod i 57,50 kr.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

EatGood inför notering

EatGood inför notering

EatGood tillverkar och säljer en form av varmluftsugn för fritering utan olja. Företaget vänder sig till olika typer av företag som säljer mat, både de som idag har fritös och de som vill kunna sälja friterad mat men saknar möjligheten att ha traditionell utrustning i sina lokaler. EatGood gör en nyemission under februari 2017 och noterar sig sedan på Aktietorget. Företaget presenterar sig här på Aktiedagen i Lund.

Följ oss