9 av de hetaste spelföretagen – så intressanta är aktierna

Nio av de hetaste spelföretagen, Carl Armfelt på Swedbank Robur kommenterar företagen och sätter betyg på hur intressanta aktierna är just nu. Företagen som avhandlas är THQ Nordic, Funcom, Rovio, Starbreeze, CD Projekt, Take-Two, Stillfront, MAG Interactive och Paradox Interactive.

Carl Armfelt, som förvaltar fonder på Swedbank Robur, är en av Sveriges största investerare inom gaming och då främst inom noterade gamingföretag. Han gästade idag EFN-studion för att prata om företagen i branschen och ger detaljerade och kunniga åsikter. Halvvägs in i programmet sätter han även betyg på hur intressanta aktierna är just nu, med en motivering till varje betyg.

Nedan är betygen för respektive aktie:

THQ Nordic – 9
Funcom – 8
Rovio – 7 (en svag sådan)
Starbreeze – 6
CD Projekt – 5
Take-Two –  6 (en stabil sådan)
Stillfront – 7 (en stark sådan)
MAG Interactive – 6
Paradox Interactive – 6

Läs även vad Carl Armfelt gav för betyg i början av sommaren förra året

 

Embracer Group AB

Embracer Group är ett moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. De fem operativa koncernerna är THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest och Saber Interactive. Embracer Group AB hette tidigare THQ Nordic AB. THQ Nordic hette tidigare Nordic Games.