Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 februari 2012

15 analytiker om Zynga-aktien

15 analytiker om Zynga-aktien


Zynga, spelföretaget som blivit enormt via sina spel på Facebook, börsnoterades på Nasdaq den 16 december 2011. Aktien gick först ner, men har den senaste veckan skjutit i höjden. Vi har listan på vad 15 analytiker har för rekommendation på aktien.


Fakta:

Zyngas aktie handlas på Nasdaq under koden ZNGA.

Zynga, spelföretaget som blivit enormt via sina spel på Facebook, börsnoterades på Nasdaq den 16 december 2011. I erbjudandet att köpa aktier inför noteringen var priset per aktie 10 USD. Aktierna föll ganska snabbt till 9 USD där de sedan fortsatte att pendla. Men för ett par veckor sedan började det röra på sig. När ryktet om att Facebook skulle lämna in sin ansökan om börsnotering tog det fart och aktien steg till över 10 USD och handlades alltså åter över priset i erbjudandet. Och när Facebook sedan lämnade in sin ansökan fick aktien ännu mer fart och stängde i fredags på 13,39 USD, dvs en uppgång på närmare 34 % från priset i erbjudandet.

Vad Zynga borde värderas till är fortfarande osäkert. Efter att aktien började handlas började många risker och svagheter att lyftas fram. Men den senaste veckan har flera positiva argument även börjat lyftas fram. När Facebook lämnade in sin ansökan framkom siffror på hur mycket företaget tjänar på Zynga, och helt plötsligt vändes argumentet att Zynga är beroende av Facebook från en svaghet till en styrka. Men även det faktum att Zynga inte är så beroende av marknadsföring via Facebook, då företaget redan har en sådan massiv användarbas vilken kan användas för att marknadsföra nya spel.

Något som även gav stöd till Zyngas aktie för några veckor sedan var det faktum att Zynga börjat undersöka möjligheten att samarbeta med betting-företag, dvs att börja låta användare spela om riktiga pengar och komma åt den lukrativa betting-marknaden. Zyngas spel Zynga Poker är ett av världens största pokerspel, men där användarna idag bara kan köpa virtuella chips som inte kan växlas tillbaka till riktiga pengar. Zynga har nu även lanserat bingo, också en form av spel där det finns mycket pengar på betting-marknaden.

Zynga är utan tvekan en volatil aktie där en investerare måste vara beredda på en bergodalbana. Nedan är en sammanställning från StreetInsider som visar vad 15 olika analytiker har satt för rekommendation på aktien.


Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss