Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

12 februari 2013

10 bra europeiska aktier för 2013

10 bra europeiska aktier för 2013


S&P Capital IQ har vaskat fram tio bra europeiska aktier för år 2013. Det är inga små och kommande kursraketer, utan stora och relativt stabila företag. De kallar listan för “Power picks”.


Genom att analysera de nyckeltrender som förväntas påverka utvecklingen för europeiska aktier under 2013 så har analysgruppen sammanställt en lista som de förväntar sig kommer överträffa den bredare marknaden.

Listan för 2012 överträffade DJ Stoxx 600 med 12,2 %. Årets lista spänner över flera sektorer, det är företag från bland annat industri, telekom, bilindustrin och lyx-konsument-produkter. Årets lista över bra aktier för 2013 är:

- ASML
- BNP Paribas
- Carlsberg
- Centrica
- Essilor International
- Julius Baer
- Prudential
- Rio Tinto
- Sanofi
- Telenor

Roger Hirst, Director of European Equity Research, kommenterar listan med att de har gått igenom alla kvalitetsföretag som de bevakar och valt ut de som kan leverera tillväxt till ett rimligt pris. För 2013 har de ökat exponeringen mot finanssektorn och Europeiska företag med en stark verksamhet i tillväxtländer.

Läs även: Fem bra och stabila aktier för 2013

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Zaplox inför kommande notering

Zaplox inför kommande notering

Zaplox är ett snabbväxande teknikföretag som tillhandahåller ett system till hotell som ersätter plastkorten med en smartare mobil-lösning. Står inför en notering. Denna presentation är från Sedermeradagen i Köpenhamn där VD Magnus Friberg talar engelska. En presentation som ger en mycket intressant och tydlig bild av företaget.

Följ oss