Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 juni 2013

Övertecknad nyemission och börsnotering för Serstech


I dag meddelar Serstech AB att de tagit in 12 miljoner kronor i en övertecknad nyemission. Pengarna ska användas till serieproduktion av bolagets handhållna spektrometer, stor som en mobiltelefon, som sekundsnabbt berättar vilken sorts kemiska ämnen du pekar på.


Serstech har utvecklat en teknik som hjälper tull, polis, räddningstjänst och militär med snabb och enkel kemisk identifiering av pulver, piller och vätskor. Handhavandet är enkelt; håll den mobila enheten nära substansen i fråga och tryck på knappen, så vet du om några sekunder vad det är för något du pekar på.

Tekniken bygger på en egenutvecklad spektrometer som delar ljus i olika våglängder och på så vis kan urskilja olika ämnen såsom droger, sprängämnen, industrikemikalier eller andra substanser som snabbt behöver identifieras. I dag är en spektrometer normalt en stor och otymplig maskin som står i ett labb; Serstechs spektrometer är stor som en mobiltelefon, energisnål och kostnadseffektiv.

- Tanken bakom utvecklingen av vår spektrometer har hela tiden varit att den ska komma ner i både storlek och kostnad så att varje tull- eller kvalitetskontrollant ska kunna ha en i bältet, redo att användas. Nuvarande lösningar är opraktiska och dyra på grund av storlek och hantering. Vår spektrometer kan användas på många ställen och verkligen revolutionera våra kunders beslutsfattande, förklarar Peter Höjerback, VD på Serstech.

Bolaget har nu tagit in 12 miljoner kr från ett nittiotal investerare och kommer att växla upp sin försäljning genom ett internationellt nätverk av systemintegratörer och återförsäljare.

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med vd för Oasmia

Intervju med Mikael Asp, vd för Oasmia, i samband med att företaget gör en nyemission under juni-juli 2017. Oasmia utvecklar en ny generation läkemedel inom human och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrade egenskaper, lägre biverkningsprofil samt bredare användningsområden. Produktutvecklingen bygger på egen forskning inom nanoteknik och egna patent.

Följ oss