Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

18 april 2016

Åtta företag som ska notera sig

Åtta företag som ska notera sig


Vårens noteringssäsong är i full gång och vi har här sammanställt åtta företag som planerar att notera sina aktier. Vissa mycket kända och andra som fortfarande inte gjort mycket väsen av sig mot aktiemarknaden.


NEPA - Har utvecklat ett system som samlar in konsumentdata åt företag. Gör just nu en nyemission och noterar sig på First North den 26 april. Intresset verkar vara stort bland investerare.

Redwood Pharma - Utvecklar behandlingar mot olika ögonsjukdomar. De sade för några månader sedan att en notering övervägs och aktivitet på senare tid tyder på att planerna nu ska verkställas.

SwedenCare - Erbjuder produktlinjer inom hälsa och välbefinnande för husdjur. Ingenting har uttryckligen sagts om en notering, men flera saker tyder på att arbetet pågår.

Cyxone - Vi avslöjade i februari att detta läkemedelsutvecklingsbolag skulle notera sig och nu har företaget gått live med sin nyemission inför noteringen på First North den 7 juni.

Real Holding - Fastighetsbolaget har varit på gång med en notering under en tid. Nu står det klart att notering sker på NGM Nordic-MTF i stället för First North. Första dag för hadel blir 21 april.

My Name Club - Johan Staël von Holsteins nya företag har fått ett svenskt moderbolag. Planerar för en notering på NGM Nordic-MTF under september-oktober.

Enorama Pharma - Erbjuder produkter för personer som vill sluta röka, bland annat i form av medicinska tuggummin. Noterar sig på First North den 16 maj.

Shortcut Media - En produktionsgrupp som består av Bond Street Film, Shortcut Post, Shortcut Film samt Shortcut Graphics. Gör bl a trailers, postproduktion, reklam- samt beställningsfilm och grafik. Noterar sig på Aktietorget under kommande månader.


Läs om fler börsnoteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med Climeon inför notering

Intervju med cleantechbolaget Climeons VD Thomas Öström inför att bolaget noterar sina aktier på First North den 13 oktober 2017. Climeon tillhandahåller en teknik som tillvaratar energin i spillvärme från industrier samt lågtempererad geotermisk värme för att generera elektricitet. Bolaget mottog sin första order under 2015 och har sedan dess byggt upp en kundbas bestående av bland annat Viking Line, Virgin Voyages/Fincantieri, Maersk Line, CP Energy och SSAB. Det har nu nått ett stadium där Climeon har beprövat sin teknik och dess kommersiella gångbarhet genom upprepade beställningar från ledande aktörer inom ett flertal industrier. Produkten är patentskyddad och erbjuder marknadsledande prestanda inom sina applikationsområden. Climeon har även byggt upp en skalbar organisation med hög produktionskapacitet och en erfaren ledningsgrupp som är redo för snabb tillväxt.

Följ oss