Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 juni 2012

Är Unibet i spel?

Är Unibet i spel?


Unibet har sedan tidigare planer på att sälja eller knoppa av Kambi Sports Solutions. Nu kommer uppgifter om att utländska aktörer kan vara intresserade av hela Unibet och att huvudägaren kan tänka sig att sälja.


Fakta:

Unibets aktier är via depåbevis noterade på Stockholmsbörsen sedan 2004.

Det har länge pågått en konsolidering i spelbranschen och det finns ingenting som pekar på att det skulle upphöra. Förutom att köpa sig större så har vi även kunnat se hur många aktörer valt att renodla sig, där vissa aktörer väljer att fokusera på att utveckla och driva spelplattformarna, medans andra väljer att fokusera på att attrahera spelare.

Unibet berättade i slutet av 2010 att man funderade på strukturen kring sin sportbok, där både en försäljning och börsnotering kunde bli aktuell. Verksamheten har sedan dess fått ett eget namn, Kambi Sports Solutions, och en ny VD, Kristian Nylén. Men någon transaktion har ännu inte blivit av.

Däremot hade tidningen Affärsvärlden på sin ryktessida denna vecka uppgifter om att konsolideringen i branschen åter är på väg att ta fart. Uppgiftslämnaren pekar på att bolagen går bra, att de inte är så känsliga för konjunkturen och att värderingarna inte har hängt med. Mer specifikt så sägs att det ska finnas utländska aktörer som är intresserade av Unibet, och att Anders Ström (grundare, största ägare och ordförande) kan tänka sig att sälja.

För 1,5 år sedan kom en del av Unibet i spel och nu verkar det alltså som att hela bolaget är i spel. Skulle uppgifterna visa sig vara korrekta så blir det säkert trevligt för aktieägarna.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

InDex Pharmaceuticals på börsgolvet

InDex Pharmaceuticals på börsgolvet

Peter Zerhouni, VD för Index Pharmaceuticals, intervjuas på börsgolvet precis innan handeln med aktien startar på First North. Bolaget har sin bas på Karolinska Institutet Science Park i Stockholm. Bland de största aktieägarna återfinns SEB Venture Capital, Industrifonden och NeoMed Management.

Följ oss