Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Välinge Innovation AB
Välinge Innovation AB

Välinge Innovation AB
Prästav. 513
26040 Viken

Hemsida:

www.valinge.se

Verksamhet:

Välinge utvecklar och utlicensierar laminatgolv som inte behöver limmas, som istället använder en mekanisk låsmekanism, det så kallade klickgolvet. Företaget har ingen egen tillverkning av golv.

Ägare:

Uppdatering: I februari 2016 köpte riskkapitalbolaget KKR 50 % av aktierna, genom att köpa ut Kronospan och Krono Group, samt genom att köpa 10 % av grundaren Darko Perván.

Uppdatering: I slutet av april 2011 köpte grundaren Darko Perván ut Nordtjernan AB.

Välinge Invest AB (grundarens företag) 30%, Nordstjernan AB 30%, Kronospan 20% och Kronotex 20%. Kronospan och Kronotex ingår i Krono Group, som är världens största tillverkare av laminatgolv.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

Inga aktuella planer.

Värdering:

Uppdatering: 5-6 Mdkr är DIs uppskattning att värderingen är vid affären i februari 2016.

Darko Perván säger i april 2011 att tre banker har värderat företaget till 4 miljarder kronor. Han räknar med att företaget är värt 6-8 miljarder kronor vid en notering 2013.

Övrigt:

Noteringsplaner kommunicerade under 2010 av grundaren Darko Pervan.

Uppdatering: I februari 2011 kommer ett stort internt bråk upp till ytan mellan grundaren Darko Perván med familj och Nordstjernan som äger 30 % var av företaget. En stor del av styrelsen har avgått. Bolagets revisor har väckt frågor kring transaktioner mellan Välinge och Perváns privata bolag. Enligt Nordstjernans VD Tomas Billing ville man tillsätta en utredning, men utredaren nekas tillgång till lokalerna av Perván. Perván hävdar å sin sida att han välkomnar en utredning och säger att bråket uppstått pga av att styrelsen begått grova fel, och att de kan förvänta sig krav på miljardskadestånd. Ingen lysande situation om man planerar att notera företaget.

Uppdatering: Bråket fortsätter, men båda parter är positiva till en börsnotering, och ett noteringsprospekt finns som är i stort sett klart.

Uppdatering: I slutet av april 2011 köpte grundaren Darko Perván ut Nordtjernan AB. Han siktar på en notering av företaget under 2013.

Uppdatering: I februari 2016 köpte riskkapitalbolaget KKR 50 % av aktierna. Dels köpte de ut golvtillverkarna Kronospan och Krono Group, och dels köpte de 10 % av grundaren Darko Perván. Därmed läggs också börsnoteringsplanerna på is. Men Perván stänger inte dörren för att de i framtiden kan bli en notering, antingen av hela företaget eller någon del. Nu är fokus på att höja värdet. Företaget tar nu klick-tekniken de uppfunnit för golv till möbler.

Uppdaterat: 2016-02-08

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss