Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Ellos Group AB
Ellos Group AB

Ellos Group AB
Ödegärdsgatan 6
504 64 Borås

Hemsida:

www.ellos.com

Verksamhet:

Ellos Group består av Ellos och Jotex, två postorderföretag/ehandelsföretag inom kläder och textil.

Ägare:

Nordic Capital VII.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

2017

Värdering:

Övrigt:

Under hösten 2015 kom uppgifter att Nordic Capital planerar att börsnotera Ellos Group.

Uppdatering: I början av november 2015 kommer uppgifter om att börsnoteringen av Ellos har flyttats till första halvåret 2016.

Uppdatering: Di skrev i slutet av april 2016 att de fått uppgifter om att börsnoteringen av Ellos skjutits upp. Ägaren Nordic Capital vill inte kommentera saken.

Uppdatering: I mitten av juni 2016 rapporterar DI om orsaken till den uppskjuta börsnoteringen. Orsaken var att försäljningen sviktade.

"Koncernens pinfärska årsredovisning för 2015 bekräftar denna bild. Under fjolåret ökade Ellos Group Holdings omsättning endast med 0,4 procent till drygt 2 miljarder kronor. Dessutom halverades resultatet från 127 miljoner kronor till knappt 59 miljoner kronor."

Men med 2016 är Ellos tillbaka och vd Hans Ohlsson säger att de följer, och i vissa fall överträffar, planen som sattes upp för tre år sedan.

Katarina Janerud, kommunikationsansvarig på huvudägaren Nordic Capital, säger ”Nordic Capital förbereder för olika scenarion, där en börsnotering av Ellos Group kan vara ett alternativ. Men vi vill inte kommentera en eventuell tidsplan”.

Uppdatering: I slutet av januari 2017 skickade Ellos Group ut ett pressmeddelande som inleddes med: "Ett genomgripande förändringsarbete under de senaste tre åren har börjat visa resultat. Nu är Ellos Group redo att öka takten i att driva lönsam tillväxt och stärker därför organisationen med tre nya medarbetare."

Uppdatering: I slutet av mars 2017 skriver DI att Ellos ägare Nordic Capital uppges åter arbeta mer aktivt för att börsnotera e-handlaren. Investmentbanken ABG Sundal Collier har utsetts till rådgivare enligt uppgift till DI.

Uppdatering: I slutet av september 2017 skriver Affärsvärlden på sin ryktessida att Nordic Capital är obekväma med en börsnotering efter tjafset med Lindorff och därför gärna säljer utanför börsen, men att en notering fortfarande kan bli aktuell.

Uppdaterat: 2017-09-27

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss